hemsida design

10 bra tips när du väljer design för din hemsida

Din webbplats är hjärtat i din onlinenärvaro. Det är det första intrycket en ny kund har av ditt företag, så din webbplats design spelar en viktig roll för att påverka det intrycket.

Om din webbplats är dåligt designad kommer du att driva bort potentiella kunder. De kommer att söka upp ett annat företag, vilket gör att du förlorar affärer till dina konkurrenter.

För att locka leads behöver du en professionellt designad webbplats som lockar och engagerar dem. Detta hjälper dig att behålla dina potentiella kunder på din sida så att du tjänar fler konverteringar för ditt företag.

På den här sidan kommer vi att ge dig tio professionella webbdesigntips som hjälper dig att skapa en fantastisk design.

Mest populär

Basic Suite 

Webbhotell på Simply.com
Svensk support

 • 10 GB hemsidesutrymme
 • 2 GB utrymme per mail-konto
 • Gratis HTTPS SSL-skydd
 • Effektivt virus- och skäppostfilter
 • Daglig backup och 99,99 % upptid
 •  500.000 webhosting-lösninger
 • WordPress verktyg
 • 4.9 stjerner på Trustpilot

Pris per månad: 
5,30 SEK

simply_logo_rgb

Standard suite

Webbhotell på Simply.com
Svensk support

 • 20 GB hemsidesutrymme
 • 8 GB utrymme per mail-konto
 • Gratis HTTPS SSL-skydd
 • Effektivt virus- och skäppostfilter
 • Daglig backup och 99,99 % upptid
 •  500.000 webhosting-lösninger
 • WordPress verktyg
 • 4.9 stjerner på Trustpilot

Pris per månad: 
20,00 SEK

simply_logo_rgb

1. Få din design att spegla ditt företag

Din webbplats är en förlängning av ditt varumärke, så dess design bör spegla ditt företag. Det är viktigt att du väljer en design som passar ditt varumärke eftersom det är så folk kommer ihåg dig.

Din typ av verksamhet avgör din design. Om du är ett grafiskt designföretag kan du ha en webbdesign som är mer genomarbetad. Å andra sidan har en läkarmottagning en design som är enkel och återspeglar deras verksamhet.

2. Skapa en enkel hemsida

Oavsett om du använder sökmotoroptimering (SEO) eller betala-per-klick-annonser (PPC), hänvisar du vanligtvis människor till din hemsida för att lära sig mer om ditt företag. När de väl är där kan de navigera på din webbplats för att få mer djupgående information. Hemsidan är dock en första representation av ditt varumärke, så det är en användbar resurs för att informera potentiella kunder om ditt företag.

Det är viktigt att du designar en hemsida som är enkel men effektiv. Du vill inte överväldiga dina besökare med ett överflöd av information. Om din webbplats är för upptagen kommer du att avskräcka potentiella kunder.

Din hemsida bör innehålla element som intresserar din publik. Du vill fokusera mer på visuella element snarare än ett textblock. Visuella element håller dina besökare engagerade och uppmuntrar dem att lära sig mer.

För att skapa en effektiv hemsida, inkludera bara viktig information på den. Detta kommer att förhindra att din webbplats blir för rörig och gör att leads kan navigera på dina sidor effektivt.

3. Skapa en funktionell navigering

Din navigering är en av de viktigaste delarna av din webbplats. När folk vill hitta information på din webbplats använder de din navigering. Du vill att folk ska hitta rätt sidor utan att kämpa för dete.

När du designar din navigering måste du se till att den är enkel och lätt att använda. Du vill skapa breda rubriker som kan innehålla specifika underrubriker. Detta hjälper dig att hålla din webbplats organiserad och hjälpa dina besökare att hitta information

4. Responsiv design

En av de viktigaste sakerna du behöver för din webbplats är en responsiv design. Responsiv design är oerhört viktigt eftersom det påverkar hur användarna upplever din webbplats.

 

När din webbplats har en responsiv design anpassar den sig till den enhet en användare använder. Oavsett om det är en mobiltelefon eller en stationär dator ser båda användarna din webbplats på ett sätt som passar deras enhet. Detta är avgörande för att hålla användarna engagerade på din webbplats.

5. Gör din webbplats lätt att skumma igenom

Många leads kommer att skumma igenom din webbplats för att hitta information. De letar efter en viss information, så de kommer att leta igenom din webbplats snabbt för att hitta den. Detta gäller särskilt mobilanvändare.

Du måste skapa en design som gör det enkelt för användaren att skumma dina sidor. Det är viktigt att de snabbt hittar rätt information. Du kan designa din webbplats för att göra det enkelt för din publik att skumma igenom din webbplats.

6. Inkludera visuella element

Visuella element är en inflytelserik del av din design. Du vill inte att din webbplats ska fastna i text. Detta kan avskräcka leads.

Genom att inkludera visuella element som foton, videor och infografik fångar du dina besökares intresse eftersom de tar sig tid att titta på visuella element. Det är ett bra sätt att dela upp text och hålla dem intresserade av din sida.

Ett av de bästa elementen att inkludera på din sida är en video, som kan ha en enorm inverkan på din publik. Faktum är att konsumenter är 10 gånger mer benägna att interagera med en video än text.

7. Inkludera knappar för sociala medier

Sociala medier är ett bra sätt att hjälpa dina leads att få kontakt med ditt företag.

När du skapar din design vill du inkludera knappar för sociala medier. Om dina leads finns på sociala medier är det ett snabbt sätt att koppla dem direkt till din sida. De kan välja att följa din sida om de är intresserade.

8. Inkludera uppmaningar (CTA)

Många företag gör misstaget att utelämna uppmaningar (CTA) på sina sidor. Detta är en av de viktigaste delarna av din webbplats eftersom det uppmanar dina potentiella kunder att vidta åtgärder.

Dessutom, när användare kommer till din webbplats och gillar informationen de ser kanske de inte vet vilka steg de ska ta härnäst. Genom att integrera CTA-knappar kan du vägleda dem till nästa steg för att flytta dem mot konvertering.

Genom att inkludera CTA-knappar i din design som sticker ut, tjänar du fler konverteringar för ditt företag.

9. Testa dina sidor

När du har alla element du behöver för din professionella webbdesign är det viktigt att testa dina sidor. Detta är ett bra sätt att skapa en webbplats som fungerar för din målmarknad. Du kan se var användare kämpar för att använda din webbplats så att det är lättare att anpassa utifrån dessa problem.

10. Uppdatera ofta

Även om du tycker att din design är snygg, så kommer den efter ett tag att bli gammal och out of date. Det är bra att se till så att du uppdaterar ofta, utan att ändra allt helt. Mer se till att du gör göra små justeringar och förbättringar med några månaders mellanrum.