Köpa .se domän

.nu

Pris: 112,50 SEK ​

.se

Pris: 112,50 SEK ​

Äger du en verksamhet eller har du planer på att starta upp ett eget företag? För en ypperlig internetnärvaro är det då först av allt viktigt att köpa domän se. Domännamnet är den adressen som du skriver in när du vill besöka en viss hemsida, och det är i princip ett måste att registrera ett domännamn för att nå ut till så många potentiella kunder som möjligt.

köpa .se domän

Om du exempelvis har ett företag vid namn ”Klädesbutik” där du säljer diverse plagg på den svenska marknaden bör du ta tillfället i akt och registrera domännamnet ”www.kladesbutik.se”. Då blir du en temporär ägare av domännamnet och kan därefter förnya registreringen årligen för att behålla namnet så länge du och ditt företag behöver det.

Därför köper företag och privatpersoner svenska domäner

Även om du är bekant med konceptet bakom att köpa se domän kanske du frågar dig själv varför företag och privatpersoner egentligen registrerar en domän. Vad är poängen med det hela? Att köpa domän se ser till så att ditt företag etablerar sig på marknaden och att du lättare når ut till målgrupp. Det garanterar samtidigt att inget annat företag eller privatperson kan dyka upp och roffa åt sig domännamnet som du vill ha.

Svenska domaner i form av ”.se” adresser är lämpliga om din målgrupp består av svenska kunder, men det kan också vara gynnsamt att tänka längre än så. Finns det en chans att du i framtiden beslutar dig för att börja sälja produkter till internationella kunder? Då kan det även vara en god idé att registrera domännamnet som slutar med ”.com” utöver att köpa domän se.

De olika byggklossarna inom ditt domännamn

Ett domännamn består av en så kallad huvuddomän, toppdomän samt subdomän. Låt oss ta det tidigare nämnda exemplet www.kladesbutik.se. De första tre w är subdomänen medan kladesbutik är själva huvuddomänen. Sist men inte minst är .se toppdomänen. Andra toppdomäner är exempelvis .com, .nu, .net och .org. Köp se domän om du vill nå ut till en svensk publik eller en com domän om du även vill lägga fokus på länder utanför Sverige.

Du registrerar ditt domännamn genom att vända dig till en av många registrar. Här kan du förvänta dig att betala omkring 100–200 kronor per år för att få behålla ditt domännamn. Med andra ord är det inte särskilt dyrt att köpa domän se, och om du är rädd för att glömma bort den årliga förnyelsen kan du satsa på automatisk förnyelse. Svårare än så är det inte!

Att tänka på när du väljer domännamn

Det är en god idé att lägga lite tid på att besluta dig för det perfekta namnet innan du väljer att köpa domän se. Besökarna måste nämligen ha chansen att hitta din hemsida utan några besvär. Vi ska nedan lyfta fram några olika punkter som du bör ha i bakhuvudet när du väljer ut det perfekta domännamnet.

Kort och enkelt

Ett mycket långt domännamn blir svårt att komma ihåg, särskilt för personer som inte är helt bekanta med din verksamhet. Om ditt domännamn då också innehåller fiktiva ord eller udda stavningar kan det sluta med att en potentiell kund aldrig ens hittar din hemsida. Försök därför att köpa domän se som är kort, enkel och lätt att skriva in i adressfältet.

Viktiga ord och varumärkesnamn

Om du vill nå ut till läsare som bor på en viss plats är det smart att ha med själva orten i domänen, men särskilda nyckelord som relaterar till din verksamhet kan också göra susen. Sist men inte minst bör du köpa domän se som innehåller ditt varumärkesnamn. Med dessa ovannämnda tips i åtanke blir det lättare att nå just din målgrupp.