lediga domaner

Lediga domäner

Är du ute efter att hitta lediga domäner så är det faktiskt inte alls så svårt. Det finns idag många sidor på nätet där du kan söka efter lediga domäner eller se om domännamn är lediga. Var du ska söka beror på vad du har tänkt dig för toppdomän på din webbsida. Alltså vad den ska ha för ändelse. Vanliga toppdomäner är .se, .com och .nu.

.nu

Pris: 112,50 SEK ​

.se

Pris: 112,50 SEK ​

Sök domän på nätet

Ett enkelt sätt att söka efter lediga domäner, det är att bara skriva in detsamma i Googles sökruta. Då får du fram en mängd olika företag och domänregistrarer som kan hjälpa dig. Ofta har de flesta då en sökruta på sin hemsida. De vill då så klart även att du väljer dem för att registrera din domän med.

Du kan även gå via sajten Internetstiftelsen om du vill söka efter domäner med .se eller .nu. Är det andra ändelser så kan du göra en whois-sökning.

Du har även olika hosting företag som kan hjälpa dig att hitta och registrera ledig domän.

Är domänen ledig?

Är domänen ledig när du söker via något av de alternativen ovan så får du oftast upp förslag på att även registrera den i samma veva. Om domänen inte är ledig, så får du upp att den ägs av någon samt en mängd andra uppgifter. Det finns då möjligheter att kontakta ägaren till domänen för att köpa loss den. För ibland är det ju dessvärre så att det perfekta namn du tänkt, det är upptaget. Men då finns det ju ibland chans att få tag på den genom att köpa den.

Vilka domännamn är lediga?

Om du har kommit på ett domännamn du tycker passar dig och ditt företag, så är det viktigt att du söker om detta domännamn är ledigt. Du bör även kolla så att det inte finns liknande namn registrerade så att det kan bli förväxlingar. Lediga domäner med rätt namn för dig är inte alltid enkelt att hitta, så gör du det då kan det vara värt att registrera det direkt.

Lediga domäner

Ett annat sätt för dig att hitta lediga domäner det är att välja ett webbhotell och sedan gå via dem för att söka efter domän som passar dig och ditt företag. Oavsett vem eller vilka du väljer att söka domäner via, var noga med att kolla vad det kostar och att det inte finns dolda kostnader. Se även till att det är en seriös registrar du går via.

Om du vill hitta lediga domäner samt bra webbhotell med tjänster som att registrera domäner så kan det vara bra att jämföra. Det är vad vi har gjort här på vår sida.