registrea doman

Registrera domän

Du som vill skapa en egen hemsida av något slag, du måste före du gör det se till att köpa och registrera domän. Om du vill registrera domän billigt så kan du söka efter webbhotell, en registrar eller en hosting tjänst som erbjuder detta. Men var uppmärksam! Är det allt för billigt eller låter allt för bra, så kan det vara något lurt. Förvisso finns det seriösa företag där du kan registrera domän till bra pris, men se alltid till att jämföra!

.nu

Pris: 112,50 SEK ​

.se

Pris: 112,50 SEK ​

Var är bäst att registrera domän?

Var du vill registrera domän, det är så klart helt upp till dig. Dock kan du här på våra sidor hitta bra jämförelser på webbhotell där du även kan hitta tjänsten att registrera domäner. Så har du ett företag men ännu ingen hemsida så kan det vara läge att skaffa en. Se då till att du skapar ett bra namn för din webbsajt samt söker så att det namn du tänker dig är ledig som domän.

Registrera domän nationell eller internationellt

Vad din domän ska sluta på är ganska viktigt! Du kan själv välja om du föredrar att ha .se för Sverige eller om du föredrar en mer generell avslutning som .com. Men erbjuder du svenska tjänster i Sverige kan det vara bra att satsa på .se eller en .nu.

Var kan du hitta lediga domäner att registrera?

Att hitta lediga domäner idag är inte alls svårt eftersom många företag erbjuder tjänsten att registrera domän. Det kan vara smart att välja ett enda hosting företag som utöver att registrera domän även har andra bra tjänster som webbhotell, mail server med mera. Dock är det inte ett måste, men kan många gånger underlätta det hela.

Tips innan du registrerar ett domännamn

Det finns en del bra saker du bör tänka på före du bara registrerar en domän. Du bör definitivt se till så att du har ett bra namn för sajten som gärna även kan användas som domännamn. Sedan är det bra att se så att det inte finns liknande domäner redan eller att det namn du tänker ha är svårt att uttala eller svårt att komma ihåg.

Tänk på att du även kan ha flera domäner med liknande namn eller med olika toppdomäner. Du kan till exempel ha en som slutar på .se och en som slutar på .com om du har tänkt att ha dina webbsidor både i Sverige och i utlandet.

När du hittat rätt domännamn och även ser att det är ledigt att registrera, gör det så snabbt du kan så att ingen annan hinner före och tar det! Det vore ju dumt, särskilt om du har ett företag med samma namn.