webbhotell wordpress

WordPress webbhotell

Vill du skapa en blogg eller webbutik, men saknar expertis inom området webbutveckling? Oroa dig då inte, för lyckligtvis nog finns det enkla, smidiga och smarta verktyg som tar dig hela vägen fram. Med hjälp av WordPress tillsammans med ett lämpligt webbhotell kan du utan webbutvecklingserfarenhet skapa skräddarsydda hemsidor till en billig slant.

Mest populär

Basic Suite 

Webbhotell på Simply.com
Svensk support

 • 10 GB hemsidesutrymme
 • 2 GB utrymme per mail-konto
 • Gratis HTTPS SSL-skydd
 • Effektivt virus- och skäppostfilter
 • Daglig backup och 99,99 % upptid
 •  500.000 webhosting-lösninger
 • WordPress verktyg
 • 4.9 stjerner på Trustpilot
 

Pris per månad: 
5,30 SEK

simply_logo_rgb

Standard suite

Webbhotell på Simply.com
Svensk support

 • 20 GB hemsidesutrymme
 • 8 GB utrymme per mail-konto
 • Gratis HTTPS SSL-skydd
 • Effektivt virus- och skäppostfilter
 • Daglig backup och 99,99 % upptid
 •  500.000 webhosting-lösninger
 • WordPress verktyg
 • 4.9 stjerner på Trustpilot

Pris per månad: 
20,00 SEK

simply_logo_rgb

Därför ska du ha ett webbhotell till din hemsida

Nedan kommer vi att kika på allt som har att göra med webbhotell WordPress så att du har möjligheten att lägga vantarna på det bästa webbhotellet enligt dina individuella behov. Kom snabbt och smidigt igång med att skapa din egen hemsida oberoende av tidigare erfarenhet inom ämnet.

Vad är WordPress?

Innan vi kan dyka ner i allt och lite till kring webbhotell är det viktigt att först bli en hejare på vad WordPress faktiskt är och hur du använder tjänsten på ett effektivt sätt. WordPress kan beskrivas som ett blogg- och innehållshanteringssystem som tillåter dig att skapa en kostnadsfri webbsida eller en blogg. Nästintill hälften av webben är för närvarande byggd med hjälp av WordPress, så visst finns det mycket som talar för att det här är en ypperlig tjänst.

Webbplatsbyggaren WordPress ger dig tillgång till ett brett urval av layouter, teman samt mönster, och bäst av allt är hur enkel och smidig byggprocessen är. Oavsett om du är intresserad av att starta din egen blogg, webbutik, videodelningssajt eller få chansen att skicka nyhetsbrev till dina läsare finns WordPress där för att hjälpa dig på vägen.

Hur WordPress fungerar

När du skapar en hemsida vill du givetvis nå ut till så många läsare som möjligt, och då krävs det att din sajt har en tilltalande look. Med detta i åtanke ser WordPress till så att du har en uppsjö av funktioner, layouter samt designmönster som du kan använda dig av. Du behöver inte vara en hejare på webbutveckling, utan du drar och släpper det som ska pryda din hemsida.

Kom ihåg att du inte heller behöver göra allt på egen hand. Vid frågor, funderingar och osäkerheter går det hur bra som helst att kontakta supporten hos WordPress för hjälp på traven. Experter kommer att guida dig och besvara dina frågor, men visst kan du få ytterligare hjälp än så.

Deras team av experter kan bygga en hemsida åt dig från grunden om du så föredrar. Här kan det antingen handla om enkla bloggar eller detaljrika webbutiker. Det är nästintill bara din fantasi som sätter gränserna.

Vad är ett webbhotell?

När du väl har tagit beslutet att arbeta med WordPress kommer du att vara i behov av ett WordPress webbhotell. Det är inte alla som känner till vad ett webbhotell är, men i själva verket är det ett måste för att kunna använda WordPress. Kort förklarat kan man säga att ett webbhotell WordPress är en plats på en server där din sida kan läggas så att besökare ska ha möjligheten att nå den.

Trots att det sannerligen går att dra nytta av en egen server därhemma som ett utrymme för din hemsida rekommenderas det oftast att istället använda dig av webbhotell. Du har då nämligen en lång rad verktyg och funktioner i bagaget som vi kommer att gå in mer på i detalj vid nästa underrubrik. Sammanfattningsvis är det bra att veta att webbhotellsleverantörer ständigt uppdaterar sina tjänster och dessutom håller uppsyn över servar för att hindra virus från att bli ett problem för dig. Du kan med andra ord känna dig säker när du använder bästa webbhotell för WordPress.

Det är möjligt att hitta företag som erbjuder kostnadsfria webbhotell. Du får dock inte glömma att dessa i vanliga fall har ett antal nackdelar såsom reklam på de olika sidorna eller en mer långsam tjänst i allmänhet. Det finns heller inte alltid en lättillgänglig kundtjänst och annat som du kan tänkas vilja ha tillgång till när du skapar din egen sida. Välj helt enkelt det alternativet som känns bäst för dig, men ha i åtanke att webbhotell som kostar en slant eller två kommer med en lång rad fördelar.

Det som kännetecknar ett webbhotell

Egenskaperna och funktionerna som ett webbhotell WordPress förser dig med är många, men vi ska lyfta fram ett antal viktiga exempel. Några av dessa är god prestanda, utmärkt säkerhet, en lättillgänglig kundsupport och en driftstid som du kan lita på. Du kan alltid vara säker på att du har marknadens senaste uppdateringar och experthjälp närhelst det behövs.

En stor positiv aspekt av webbhotell WordPress är att du själv inte måste ha någon större erfarenhet eller expertis inom den tekniska delen. Webbhotellsleverantören gör det mesta åt dig så att du kan lägga fokus på att designa din hemsida till perfektion. Du kan som sagt dra nytta av ett webbhotell WordPress för att antingen enbart skapa en enkel blogg eller för så avancerade uppgifter som att ta fram en proffsig webbutik.

Det har aldrig varit så enkelt för dig som privatperson eller företag att skapa en hemsida som du kan vara stolt över. Allt som krävs för att komma igång är WordPress tillsammans med ett högkvalitativt webbhotell WordPress.

Så skiljer sig WordPress och webbhotell åt

På grund av ordens likheter finns det vissa som är under intrycket att WordPress och webbhotell syftar på samma sak. I själva verket har de helt olika funktioner. Medan webbhotellet är det utrymmet som din sida ligger på är WordPress själva innehållshanteringssystemet som tillåter dig att skapa och redigera din hemsida.

Det är särskilt för bloggar och lite enklare hemsidor som WordPress kommer att göra susen. Tjänsten fungerar dock inte utan ett webbhotell WordPress där din hemsida kan lagras. Det är upp till dig om du föredrar att eftersöka kostnadsfria webbhotell med vissa nackdelar eller att vända dig till webbhotellsleverantörer där du betalar en liten slant varje månad för tillgång till en lång rad fördelar. WordPress har till och med sitt eget webbhotell, som kan vara värt att ta en titt på.

Vad det kan kosta att skapa en hemsida

Om du vill att någonting ska bli väl utfört är det värt att investera lite pengar i ditt hemsidoskapande. Lyckligtvis nog är WordPress kostnadsfritt att använda medan webbhotell WordPress enbart kostar dig ett mindre belopp varje år.

Du får dock ha i åtanke att din hemsida givetvis behöver innehåll av olika slag. Kommer du själv att skapa detta innehåll eller möjligtvis anlita en copywriter för att säkerställa att grammatik, stavning och budskap förmedlas på ett bra sätt? Vill du anlita en grafisk designer som garanterar att allt ser snyggt och prydligt ut? Valet är upp till dig, och alla dessa beslut kommer så klart att kosta. Enbart själva WordPress och webbhotell WordPress är dock lyckligtvis nog mycket billigt webbhotell, så om du vill skapa en ganska enkel hemsida gör det inte särskilt ont i plånboken.

Vad du betalar för ett webbhotell och domännamn

Det behöver inte kosta mer än några hundralappar att lägga vantarna på ett domännamn och webbhotell WordPress. Om ingen annan har tagit domännamnet som du vill ha kan det kosta cirka 200 kronor per år att köpa det domännamnet. Om någon annan redan äger det och du verkligen vill ha domännamnet kan du möjligtvis köpa det från den nuvarande ägaren för ett visst belopp som han eller hon själv bestämmer.

För att undvika att andra företag av liknande namn konkurrerar med dig i framtiden kanske du inte nöjer dig med en ”.se” sida. För att vara på den säkra sidan kanske du också köper upp domännamnet för ”.nu”, ”.com”, ”.net” och så vidare.

Även ett webbhotell WordPress är någonting som du betalar för en gång i månaden. Det brukar dock inte vara dyrare än 200 kronor per månad, så du slipper att gräva djupt i plånboken för att få tillgång till ett webbhotell WordPress. Hur dyrt kalaset blir beror helt enkelt på hur avancerad din hemsida är, hur många undersidor det finns, antalet funktioner och liknande. Börja skapa din sida redan idag med ett webbhotell WordPress och få ypperliga resultat trots din avsaknad av tidigare webbutvecklingserfarenhet.