Billiga webbhotell

Vid skapandet av en hemsida finns det en del planering som måste genomföras och ett antal punkter att ha i åtanke. Det är bland annat av yttersta vikt att välja ut ett lämpligt webbhotell, någonting som gäller oavsett om du ska skapa en enkel blogg eller en fullspäckad webbutik som har rikligt med funktioner.

billiga webbhotell

Mest populär

Basic Suite 

Webbhotell på Simply.com
Svensk support

 • 10 GB hemsidesutrymme
 • 2 GB utrymme per mail-konto
 • Gratis HTTPS SSL-skydd
 • Effektivt virus- och skäppostfilter
 • Daglig backup och 99,99 % upptid
 •  500.000 webhosting-lösninger
 • WordPress verktyg
 • 4.9 stjerner på Trustpilot
 

Pris per månad: 
5,30 SEK

simply_logo_rgb

Standard suite

Webbhotell på Simply.com
Svensk support

 • 20 GB hemsidesutrymme
 • 8 GB utrymme per mail-konto
 • Gratis HTTPS SSL-skydd
 • Effektivt virus- och skäppostfilter
 • Daglig backup och 99,99 % upptid
 •  500.000 webhosting-lösninger
 • WordPress verktyg
 • 4.9 stjerner på Trustpilot

Pris per månad: 
20,00 SEK

simply_logo_rgb

Hitta billiga webbhotell för att hosta din hemsida

Om det är tal kring en mer komplex sida kan det mycket väl vara så att du anlitar copywriters och möjligtvis grafiska designers för en så välstädad sajt som möjligt. Med hänsyn till dessa utgifter vill du säkerligen inte vända plånboken upp och ned för att få tillgång till ett högkvalitativt webbhotell. Lyckligtvis nog är detta inte ett måste: marknaden är full av billiga webbhotell från pålitliga webbhotellsleverantörer. Vi kommer i det här inlägget att gå in mer i detalj kring vad ett webbhotell egentligen är samt hur du lägger vantarna på ett billigt webbhotell.

Så här fungerar ett webbhotell

Om du är intresserad av att skapa din egen hemsida är det ett måste att kika närmare på var du kan hitta ett webbhotell billigt – men som trots det låga priset ger dig alla funktionerna som du är ute efter. Ett webbhotell brukar beskrivas som ett sorts serverutrymme där din hemsida ligger för att besökare eller potentiella kunder ska kunna nå den.

Även om det visserligen går att ha din hemsida på en egen server hemma finns det mycket som talar för att du hellre bör vända dig till en webbhotellsleverantör. Då får du nämligen tillgång till en hel uppsjö av positiva aspekter som vi kommer att lyfta fram längre ner i inlägget. Lyckligtvis nog kostar det inte många slantar per månad att lägga vantarna på ett webbhotell, så du behöver inte oroa dig för att det ska göra ont i plånboken.

Bygg upp din hemsida med hjälp av WordPress

Att anlita experter som skapar en sida åt dig kan komma att kosta dig tusentals kronor – om inte tiotusentals. För lite enklare hemsidor såsom bloggar är det därför mycket vanligt att dra nytta av en tjänst vid namn WordPress. Det här kostnadsfria verktyget gör det lätt och smidigt för dig att skapa en hemsida, och som sagt utan att du betalar någonting.

Nästintill hälften av webben är byggd på WordPress, och det är lätt att förstå varför. Redigeringsmöjligheterna är oändliga, och du behöver inte vara något proffs för att komma igång. Du kan rita, släppa och dra texter, mönster, bilder och mer därtill för att förmedla just ditt budskap. Tack vare den smarta blockredigeraren kan du få din hemsida att se riktigt snygg ut utan någon tidigare erfarenhet.

Använd webbhotell tillsammans med WordPress

Även om WordPress utgör verktyget som tillåter dig att skapa en sida är det ett webbhotell som gör det möjligt för dig att hosta hemsidan. Du kan därför inte skapa en fungerande hemsida hos WordPress utan att också köpa ett webbhotell. Lyckligtvis nog finns det många billiga webbhotell på marknaden, och faktum är att WordPress till och med erbjuder sitt eget webbhotell.

Hur mycket ett webbhotell kan kosta

Om din budget är riktigt tajt går det att hitta kostnadsfria webbhotell, men det är inte någonting som rekommenderas. Det finns nämligen redan en hel uppsjö av högkvalitativa billiga webbhotell där du får rikligt med valuta för pengarna. När du vänder dig till ett gratis webbhotell kan undersidor och funktioner ladda mycket långsammare, och det blir även ofta så att du får stå ut med annonser som fyller sidan.

Genom att istället betala för ditt webbhotell kan du förvänta dig service och uppdateringar med jämna mellanrum tillsammans med lättillgänglig support. Webbhotellsleverantören ser även över webbhotellet regelbundet för att garantera att virus och andra skadliga besvär hålls borta. Allt detta och mer kommer du att få genom att enbart betala 100 – 300 kronor i månaden. Det är ungefär inom det här prisintervallet som webbhotell brukar ligga. Billiga webbhotell är därför sannerligen inte svåra att hitta.

Fördelarna med att betala för ett webbhotell

När det som sagt finns webbhotell som inte kostar ens en krona, varför bör du fortfarande betala för det? Nedan ska vi gå igenom några av de många fördelarna som du kan förvänta dig om du vänder dig till billiga webbhotell snarare än att satsa på gratisvarianterna.

Kundsupport och säkerhet

Den första stora positiva aspekten av att betala för billiga webbhotell är den kundsupporten som du smidigt får tillgång till. Om du har några frågor, funderingar eller möjligtvis problem med webbplatsen på grund av en aggressiv väderlek kan du vända dig till supporten. De kommer att göra allt för att se till så att dina problem blir lösta så fort som det går, någonting som inte alltid är fallet när du har ett kostnadsfritt webbhotell.

Även säkerheten ska inte underskattas. Tack vare särskilda åtgärder som vidtas kan webbhotellsleverantörerna skydda dig mot virus och andra besvär. Detta extensiva skydd hittar du inte alltid om du väljer ett helt kostnadsfritt webbhotell.

Inga långa väntetider

Du vill givetvis att det ska gå snabbt när en hemsida laddas. Många internetanvändare har bara ett tålamod som räcker i ett antal sekunder inte de klickar sig bort från sidan. Därför är det av yttersta vikt att din hemsida inte står och tuggar utan att komma någonvart. Utmärkt funktionalitet och laddningshastigheter är definitivt någonting som du kan räkna med om du väljer billiga webbhotell av hög kvalitet.

En hundraprocentig drifttid är också någonting som många strävar efter, och webbhotell som du betalar för kan ofta erbjuda nästintill den här siffran. Vid åtskilda tillfällen kan det hända att sidan ligger nere på grund av reparation eller uppdateringar, men billiga webbhotell av hög kvalitet brukar kunna hålla igång 99,9 % av tiden.

Vilka kostnader kan tillkomma när du skapar en hemsida?

Du är nu medveten om att ett webbhotell kan kosta ungefär 100 – 300 kronor i månaden. Du vet dessutom att det är kostnadsfritt att använda en tjänst såsom WordPress för att designa din sida. Om du har planer på att endast skapa en enkel blogg där du skriver allt innehåll kan det i slutändan vara mycket billigt att bygga upp en hemsida.

För mer avancerade hemsidor kan du dock behöva lite mer hjälp på traven. Kanske anlitar du en copywriter som skriver inlägg till din sida eller alla de olika produktbeskrivningarna under varorna som du säljer. Det kan också mycket väl vara så att du anlitar en fotograf för högkvalitativa bilder till din hemsida eller möjligtvis en grafisk designer som vet alla trick för att uppnå en tilltalande hemsida.

Med allt detta sagt kan en hemsida kosta allt från några hundralappar till tiotusentals kronor beroende på vilken sorts sida du är ute efter samt hur mycket du är villig att spendera. Så länge du köper ett billigt domännamn, webbhotell och sedan använder WordPress för att skapa din sida kan hela kalaset i slutändan bli förvånansvärt billigt.

Hur du hittar billiga webbhotell

På marknaden finns det en hel uppsjö av olika webbhotellsleverantörer, så hur vet du vad som blir rätt utefter just dina behov och preferenser? En bra utgångspunkt kan vara att vända dig till en jämförelsesajt där du får en smidig översikt av olika högkvalitativa leverantörer. Då kommer du att kunna se exakt vad som erbjuds och hur mycket det kommer att kosta. Utrymme, trafik, antalet domäner och backup får du reda på mer kring så att du kan ta ett välgrundat beslut.

De flesta högkvalitativa webbhotell kommer som sagt att ligga på cirka 100 – 300 kronor i månaden, och därför är priset inte det viktigaste. Istället bör du fokusera på vad som ingår när du beställer webbhotellet för att lättare ta reda på om det blir lämpligt för dig eller inte. När allt kommer till kritan behövs ett webbhotell så att du ska kunna dela din hemsida med alla besökare och potentiella kunder, så ta tjuren vid hornen och hitta billiga webbhotell som passar dig redan idag!